Bergstrands Kafferosteri San José de Ocoa 250g
UTGÅTT
Bevaka och få ett mejl när produkten går att köpa
Beskrivning
1988 flyttade Ulrich Baltensberg från Schweiz till Dominikanska republiken med tydligt mål om att etablera ett kaffeplantage. Ulrich lyckades förvärva 93 hektar mark i centrala Cordillera som ligger i Ocoa-provinsen. Idag drivs farmen Finca Ibonna av hans son Samuel tillsammans med hans fru Ana och deras son Tiago. Cirka 25 personer arbetar på gården och tar hand om hela förädlingen av kaffeskötseln, från odling, skörd, avpulpning, jäsning, tvättning och torkning av kaffet. När det väl är dags för skörd ansluter sig ca 150 plockare och för hand plockar endast de mest knallröda och saftiga bären.
Sedan start har Finca Ibonna alltid fokuserat på biologisk mångfald och tagit ett högt ansvarstagande gällande klimatavtryck. Kaffeplantor växer tryggt och skyddat i halvskugga i det vilda i kombination med avancerade vattenhanterings tekniker gör detta ö-kaffe unikt. Inte bara smak utan även ur ett hållbart och sensoriskt perspektiv.
Ett kaffe med tydliga toner av djup choklad, krämig vanilj och hasselnöt. Denna Limited Edition finns endast i begränsad upplaga - först till kvarn.
- Böntyp: Caturra, Catuaí, Lempira, Tupi, CR-95, Obata, Cuscatleco
- Process: Tvättat
- Höjd: 1000 m.ö.h
- Förpackning: 250gr malet
- Land: Dominikanska Republiken
- Region: San José de Ocoa
- Producent: Finca Ibonna, by Ana and Sam Baltensberger
- Smak: Choklad, Vanilj, Hasselnöt.
- Rostning: 4/10
- Fyllighet: 7/10
- Syrlighet: 5/10
Malet kaffe.
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Inget här nu
till i din varukorg.