Dr. Oetker Bikarbonat 200g
UTGÅTT
Skickas från oss nästa arbetsdag
För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.
Beskrivning
Bikarbonat består av natriumkarbonat, vilket också ingår i vanligt bakpulver. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syra-delen saknas i bikarbonat. Bikarbonat används därför oftast när man bakar med någon syrlig ingrediens som t.ex. lingon, filmjölk, gräddfil etc. Om ingen tillsats av syra sker, så kommer ändå lite koldioxid att bildas och kakan blir lite luftig. Dock blir det inte lika effektivt som när man kombinerar bikarbonat med syrliga ingredienser.
Observera dock att om man använder bikarbonat istället för bakpulver i en vanlig sockerkaka så finns risk för en gröngråaktig missfärgning av kakan.
Här kommer Dr. Oetker Bikarbonat i en förpackning på 200 g.
Natriumhydrogenkarbonat (E500).
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Inget här nu
Du har väl även sett:
till i din varukorg.