Espinaler
Espinaler tillhör ett av de mest välkända varumärkena i Spanien och även internationellt, deras specialitet är förutom premium havsdelikatesser i flera varumärken även gjorts sig kända för sin vermouth, sangria, öl, oliver och chips, produkter som kompletterar en fulländad sittning med tapas och canapéer i goda vänners lag.
Det började med att Miquel Riera i Prat öppnade sin lilla lokala tapas taverna Espinaler. Tavernan blev snabbt en mötesplats då han även kunde införliva licens för att sälja tobak på orten. Miquiels barnbarn Joan Tapias i Riera kom sen att starta produkter för "aptitretare/hors d'oeuvres" av havets utbud i Atlantens kalla friska vatten i Galicien. Produkternas kvalitet skulle från start ha absolut högsta klass.
1952 kom hans fru Ventureta Roldós att skapa receptet för den storsäljande Espinaler Salsa tapas såsen, baserad på en god vinäger och ett hemligt kryddrecept vilken hjälpt företaget att bli erkänt för.
1970 tog Miquiel Tapias Roldós över hela verksamheten och kom därefter att personligen resa till Galicien för att kunna välja de bästa skaldjuren på fiskauktionen. Det blev startskottet för Espinalers konserver.
Allt fiske sker under kontrollerade former och står för internationella krav, fiskarna är kontrakterade och fartygen inspekteras noggrant med jämna mellanrum. Fångstområden och kvoter är under EU förordningar. Produktionen är i princip helt och hållet manuell allt från det småskaliga fisket till rensning, beredning, packning, konservering och slutpackning. Personalen handplockas och är stolta medarbetare som bibehåller den för de så viktiga personalen kvalitén som Espinaler står för.
Välkommen till Espinalers smakfulla värld.

till i din varukorg.