Läs mer om Lavazza-kaffe
Lavazza är ett utav världens största kafferosterier. Det kommer med ett stort ansvar att arbeta med hög kvalité och på ett ytterst hållbart sätt.
Allt började när Luigi Lavazza öppnade den första Lavazza-butiken på Via San Tommaso i Turin 1895. Luigi Lavazza reste själv till länderna där kaffet växer för att sedan ta med hem bönorna hem till Turin och sälja.
Luigi Lavazza var en man med mycket energi, driftighet och passion för sitt arbete. Han upptäckte kaffets olika smaker och egenskaper och studerade konsten att blanda olika ursprung för att hitta precis rätt smakresultat. Det var så kaffeblandningarna föddes i världen. Det kaffe vi dricker från Lavazza idag är resultatet av hans idé att kombinera kaffe från olika delar av världen och hans recept lever vidare än idag.
Det finns många olika bryggmetoder idag och ofta har vi ett favoritsätt att dricka kaffe på. För att på bästa sätt lyckas med din bryggning rekommenderar vi att du använder dig av några enkla knep.
Först och främst, rätt malningsgrad. Maler du ditt kaffe själv precis innan bryggning håller sig kaffet färskt och du får en mer smakrik kopp.
För finmalet kaffe gör att kaffet lätt blir bittert medan alltför grovmalet kan bli vattnigt och tunt. Så experimentera med vilken malningsgrad du tycker blir bäst! Använd dig av friskt, kallt och syrerikt vatten och förfukta gärna filtret innan du doserar kaffet för att bli av med lösa papperspartiklar som finns på filtret. Det gör större skillnad än vad man kan tro!
Mät hellre upp kaffet med våg istället för kaffemått. Och här är formeln du ska använda: 6 gram kaffe per 1 deciliter vatten. Att överdosera ditt kaffe gör att det bara smakar beskare. En viktig del i att kaffet ska smaka så bra som möjligt är också vården av din kaffebryggare. Se till att hålla den ren och avkalka med jämna mellanrum.
I Sverige konsumerar vi väldigt mycket kaffe, så varför inte få ut den bästa och mest balanserade smaken vi kan?
Vi dricker ca 8,2 kilo kaffe per person och år i Sverige, vilket ger oss en sjätte plats i världen. Finland har första platsen säkrad med hela 12 kilo per person och år! Många av oss är vanemänniskor och dricker ofta vårt kaffe på samma sätt varje dag. Det kan vara kul att testa något nytt, så som blandning, bryggmetod eller att mala ditt kaffe själv!
Då kommer du garanterat att hitta nya favoriter.
Ditt kaffe består vanligtvis av en blandning goda bönor som har plockats för hand och rest långt för att hamna just i ditt kök. Så glöm inte att hantera kaffet med kärlek och njuta av din kopp!
5 snabba för bättre kaffe hemma med Lavazza:
- Mal kaffet själv med en kvarn.
- Väg kaffet (använd 6 gram kaffe per 1 dl vatten).
- Blöt filtret innan bryggning.
- Använd kallt, friskt och syrerikt vatten vid bryggning.
- Låt kaffet sjunka en aning i temperatur innan du njuter av din nybryggda kopp kaffe.
till i din varukorg.