Pärlans Konfektyr
Kolans guldålder var 30-talet, då tuggades det kolor i vart och vartannat hörn. Med tiden blev riktiga gräddkolor sällsynta, de kokades främst hemma vid jul. Synd på något så vansinnigt gott tyckte Pärlans Konfektyr och tog tag i saken.
2010 slogs dörrarna upp till Pärlans första butik och kök på Östermalm, Stockholm. Kolorna kokades i små koppargrytor, skars ut för hand och slogs in med egenstämplat papper. Något år senare flyttades det till Södermalm. Folk som passerade kunde se hantverket och känna doften av kolakokandet. En gammal, vacker mekanisk maskin som slog in kolor fick så småningom flytta in. Den första maskinen byttes i sinom tid ut, den var alltför egensinnig, och in kom en röd skönhet från 50-talet, de kallar henne för Madame Rose och hon slår in deras kolor än idag.
Folk gillade Pärlans kolor, produktionen gick på högvarv, speciellt inför jul, och efter några år kändes lokalen trång. Hösten 2017 har Pärlans ytterligare ett kök, i en gammal tegelbyggnad i Kräftriket intill Brunnsviken i Stockholm. Här sker idag en stor del av produktionen och även de kreativa processerna. Deras utgångspunkt är alltid den klassiska kolan, den förföriska kombon av smör, grädde och socker. Pärlans Konfektyr leker med smaker, texturer och former för att kunna skapa nya upplevelser. Idag finns Pärlans både här och var, som inslagen styckkola, med fint chokladtäcke och som ljuvlig kolasås.

till i din varukorg.