Pinsami Pinsa Romana Pizzabotten 230g
UTGÅTT
Beskrivning
Smaka på den senaste mattrenden från Rom! Pinsa bakades redan i det forntida Rom för ca 2000 år sedan. Redan på kejsare Augustus tid kunde man avnjuta denna läckerhet på Roms många världshus och gästgiverier. Pinsa har nu återupptäckts och är en av Roms hetare mattrender.
Namnet Pinsa härstammar från det latinska verbet ”PINSERE” som betyder att trycka eller stryka ut - dvs baka ut degen. Pinsadegen består av rismjöl, sojamjöl och 00-vetemjöl. Surdegen jäses i upp till 72 timmar, detta ger den dess unika egenskaper; spänstig och luftig inuti, krispig och knaprig på ytan.
Lägg på dina favoriter och grädda – så god! En favorit hos oss på Delitea! Prova på att toppa med Burrata, olivolja, färskmalen svartpeppar och flingsalt. Underbart gott och enkelt.
Baka Pinsabotten i ugn i 5 minuter vid 250°C (baktiden kan variera något beroende på typ av ugn och grader).
Vetemjöl typ ”00”, vatten, rismjöl, sojamjöl, salt 1,1% (salt, kaliumjod 0,007%), extra jungfruolja, torr vetesurdeg (vetemjöl, vatten, jäst), mjukt rismjöl, naturliga smakämnen, torrjäst, konserverings-medel: sorbinsyra. Kan innehålla spår av: senap, lupin.
Förvaras i rumstemperatur.
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g
Energi 995 kJ / 235 kcal
Fett 1,8 g
- varav mättade fettsyror 0,3 g
Kolhydrater 46,4 g
- varav sockerarter 1,1 g
Fibrer 1,9 g
Protein 7,3 g
Salt 1,2 g
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Inget här nu
till i din varukorg.