Viola
Viola extra jungfruolja tillverkas av Marco Viola, en ung och passionerad producent vars odlingar på 15 hektar ligger på ca 400 meters höjd strax utanför S. Eraclio di Foligno, ett litet samhälle i hjärtat av Umbrien i Italien.
Kullarna Assisi-Spoleto i området har en ganska stenig jord och ett soligt klimat vilket Marco Viola menar är några av skälen till att olivoljorna från trakten hör till de främsta i Italien. Många olika olivsorter odlas i området, men Viola görs på Frantoio, Leccino samt Moraiolo. Just Moraiolo ger oljan en speciell, angenäm och fruktig smak med en underton av bitterhet.
Oliverna handplockas och pressas i den egna olivpressen inom några timmar efter skörden för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Oliverna kallpressas enligt Sinolea-systemet med samma teknik som använts sedan 1915 och får därmed bättre bevarad smak, arom och färg än en industriellt tillverkad olivolja.
till i din varukorg.