Maison Brémond 1830: Olivolja
Maison Brémonds extra jungfruolivoljor är av högsta kvalitet och kommer från de bästa olivlundarna runt Medelhavet. I den ursprungliga latinska kulturen kallades olivträdet "elaia", vilket senare blev "oleum" (olivolja) och "huile" på franska. Olivolja är grunden för en komplett måltid. Oavsett om du ska steka en biff, baka bröd, göra en dressing eller sätta pricken över i på en sallad, är det viktigt att välja rätt olja för tillfället. Maison Brémonds oljor är resultatet av hårt arbete och en passion för ren smak.
Att framställa extra jungfruolivolja innebär främst att respektera marken där olivträden växer; det innebär också att stötta bönder som vårdar dessa ofta århundraden gamla träd för att få fram perfekta frukter utan användning av bekämpningsmedel. Resultatet är en olja från en första kallpressning, producerad uteslutande med mekaniska processer.
Värt att upptäcka är även Maison Brémonds urval baserat på en gammal tradition från Abruzzo, vid Adriatiska havets kust: oljor som framställs genom maceration eller samtidig pressning av oliver och citrusfrukter eller färska örter. Några exempel är vitlöksolivolja, basilikaolivolja, citronolivolja och citrusolivolja.
till i din varukorg.