Pasta Jesce Calamarata 500g
UTGÅTT
Skickas från oss idag
För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.
Beskrivning
Calamarata är en pastasort som härstammar från regionen Campania i södra Italien, särskilt från staden Napoli. Namnet “calamarata” betyder faktiskt “kalmar” på italienska, vilket återspeglar pastans form som liknar små kalmar eller rör. Calamarata tillverkas vanligtvis genom att degen rullas ut till tunna remsor och sedan skärs i små, rörformade bitar som är något större än penne-pasta.
Pastan är ofta gjord av durumvete och är något tjockare än andra pastasorter. Calamarata används ofta i rätter med skaldjur, speciellt bläckfisk, men kan också serveras med tomatsås, basilika och ost. Pastan är en vanlig ingrediens i många rätter från Neapelregionen, som också är känd för sina läckra pizzor och pastarätter.
Även om calamarata har funnits länge i Neapelregionen, har pastan de senaste åren blivit allt mer populär i andra delar av Italien och i andra delar av världen på grund av sin unika form och goda smak.
- Karaktär: Bronsvalsad och långsam torkningsprocess. Rörformad kortpasta.
- Servering: Calamarata med tomat- och skaldjurssås.
Durumvetemjöl, vatten. Kan innehålla spår av: soja, senap, mollusker/blötdjur.
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g
Energi 1494 kJ / 352 kcal
Fett 1,6 g
- varav mättade fettsyror 0,4 g
Kolhydrater 73,0 g
- varav sockerarter 2,1 g
Protein 14,0 g
Salt 0,01 g
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Inget här nu
till i din varukorg.