Skedvi Bröd
Skedvi Bröd gräddas för hand i vedeldade ugnar. Punkt. Våra vänner på Skedvi Bröd har nämligen stor respekt för traditioner och tar vid där deras föregångare slutade. Knäckebröd har en mycket lång historia i Kulinariet i Stora Skedvi och de nuvarande ägarna lägger nya år till denna tradition genom att fortsätta att baka bröd med hantverksmässiga metoder.
Det kanske mest legendariska knäckebrödet i riket bakades under många år i den lilla byn i hjärtat av Skedvibygden i Dalarna. Tillverkningen lades ned 2013 och de gamla ugnarna revs av de förra ägarna. Med stort stöd från alla de som älskade Skedvi knäckebröd köpte Anders och Malin hela alltet, murade nya bakugnar och nu finns de där, fyllda med inspiration och nytt mod, med det gamla receptet och ännu äldre bakningsmetoder. Ugnarna må vara nymurade, men tradition genomsyrar hela bageriet.
De använder knastertorr ved för att elda ugnarna heta, bagarna svingar sina brödspadar och mjölet yr. Skedvi Bröd är ett resultat som bara kan åstadkommas om man bakar i vedugnar. Brödet är lätt, tunt och knaprigt med lätt rostade toner och fin fyllighet.
till i din varukorg.